NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

V teh vročih poletnih dneh paše ohladitev, če že ni možnosti, da gremo na morje smo za vas ČLANE OOZ KRŠKO, skupaj s Termami Paradiso iz Dobove, pripravili posebne ugodnosti, ki jih lahko uveljavljate kot naši člani.

Predvidena je poenostavitev poslovanja v smislu, da bi s.p. lahko uporabljal le en transakcijski račun, tako za osebno kakor tudi poslovno rabo, s tem bi se zmanjšali stroški poslovanja. Že sedaj zakon ni predpisoval, da mora imeti s.p. odprt poslovni transakcijski račun, pač pa je predpisoval, da mora imeti odprt ločen račun, ki ga uporablja samo za poslovne namene.

Davčni organ bo lahko pobotal preveč plačane prispevke z davki in tudi za druge neplačane denarne nedavčne obveznosti (globe, stroške postopka, itd) s preveč plačanim davkom ali preveč plačanimi prispevki.

Finančna uprava opozarja na obveznost plačila okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda v primeru polnjenja bazenov.

Obveščamo vas, da se pripravlja sprememba Uredbe o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, ki je v javni obravnavi. Prav tako je v javni obravnavi sprememba Zakona o igrah na srečo, na katerega lahko daste pripombe do 16.7.2015. Tudi Uredba o obveznem organiziranju službe varovanja na javnih prireditvah je v javni obravnavi do 24.7.2015, s katero se bodo delno poenostavili postopki.

Sekcija fotografov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije obvešča, da je poleg popustov in ugodnosti preko kartice Mozaik podjetnik možno koristiti tudi dodatne popuste, namenjene prav fotografom, in sicer 10% popusta pri nakupu PRO knjige, Premium knjige, Panoramic knjige in LAY-FLAT knjige. Več informacij lahko prejmete v pisarni zbornice.

Podkategorije

KORONA VIRUSNE INFORMACIJE
Vabimo vas k rednemu prebiranju člankov z informacijami o korona virusu in ukrepih. Če želite biti obveščeni o tej tematiki se lahko člani naročite, da vam te informacije pošiljamo po e-pošti.

ZADNJI AKTUALNI RAZPISI

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2024 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.